Skip to main content

Welkom in monumentaal Vincentius

Wil je bijzonder wonen in Udenhout? In Vincentius zal een gevarieerd woonaanbod gefaseerd in verkoop gaan. Een woonaanbod met een bijzondere mix van luxe appartementen en exclusieve penthouses in een Rijksmonument, royale herenhuizen met tuin en duurzame nieuwbouwappartementen. De ontwikkeling van Huize Vincentius en het omliggende gebied is een samenwerking van restauratieaannemer Nico de Bont en landelijke organisatie voor herbestemming BOEi.

Het project bevindt zich dichtbij het fraaie dorp Oisterwijk o.a. bekend als het grootste terras van Nederland en de stad Tilburg met al haar culturele voorzieningen.

Rijksmonument met luxe appartementen & exclusieve penthouses

In het Rijksmonument worden luxe 3 en 4-kamer appartementen en 2 exclusieve penthouses gerealiseerd. De appartementen hebben allen beschikking over een privé balkon. De penthouses hebben een riant oppervlakte en zijn beide voorzien van een riant dakterras. Vanuit het Rijksmonument heb je een prachtig uitzicht over de natuurlijke omgeving. De renovatie en restauratie worden geheel volgens de richtlijnen met behoud van originele authentieke details gerealiseerd. Het trappenhuis en de watertoren die op het dak van afstand zichtbaar is, blijven behouden. De woningen krijgen hierdoor extra allure en sfeer waarbij de woningen vanzelfsprekend voldoen aan alle hedendaagse eisen. Met natuur en cultuur om de hoek; ideaal voor actieve levensgenieters.

Royale herenhuizen met tuin

Aan de linker- en rechterzijde van het Rijksmonument worden in de bestaande paviljoens royale herenhuizen met karakter uitgevoerd. Allen voorzien van een grote, diepe achtertuin. Je gaat wonen in een monumentale sfeer, met een moderne uitstraling dichtbij het dorp. Deze duurzame herenhuizen zijn zeer geschikt voor stellen en als gezinswoning. Ze bieden rust, ruimte met alle faciliteiten en de natuur dichtbij.

Ruimte voor duurzame nieuwbouwappartementen

Op het terrein wordt een nieuwbouwcomplex met hoogwaardige, duurzame nieuwbouwappartementen gebouwd. Deze 3-kamer appartementen met een royaal woonoppervlakte hebben allen een privé balkon en hebben zicht op de natuurlijke omgeving. Heb je liefde voor natuur en wil je optimaal wooncomfort? Dan zijn deze appartementen wat voor jou!

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen als achtertuin

Rust, ruimte en natuur aan de rand van Udenhout! In het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen vind je prachtige wandel- en fietsroutes. Het park ligt op ongeveer 3,5 kilometer van Vincentius. Je vindt hier bos, heide en de grootste stuifduinen van West-Europa waar het stuifzand vrij kan waaien. De fietsroutes brengen je, naast al het natuurlijk schoon, ook langs lokale boeren en tuinders die producten aanbieden. Voor mountainbikers zijn er uitdagende paden, voor wandelaars diverse routes door natuur en zand met als verrassing het uitkijkpunt die je een fantastisch weids uitzicht geeft over de stuifzandvlakte.

Zorg en liefde voor monumentale waarden

Met de herbestemming van het hoofdgebouw en de paviljoens willen we het karakteristieke rijksmonument behouden voor de volgende generaties. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met restauratieaannemer Nico de Bont en de landelijke organisatie voor herbestemming van cultureel erfgoed BOEi. Naast het herbestemmen van het voormalig klooster worden er ook nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Door de restauratie op gezette tijden open te stellen kan deze door geïnteresseerden en liefhebbers voor cultureel erfgoed op de voet gevolgd worden. Via deze website houden we je over de openstelling en status van de gehele renovatie en restauratie op de hoogte.