Skip to main content

Graag stellen wij de mensen achter het project Vincentius aan u voor. Architect Geert Bosch aan het woord.

Kun je je kort voorstellen?
Mijn naam is Geert Bosch, ik ben architect en werk bij HILBERINKBOSCH architecten, gevestigd in een oude boerderij in Berlicum.

Fotografie: Walter Frisart FOTOwerk

Wat is je betrokkenheid bij het project, wat is je toegevoegde waarde?

Inmiddels zijn we al zo’n 10 jaar betrokken bij de herbestemming van Vincentius. Onze oorspronkelijke opdracht was het opstellen van een Masterplan om van het oude klooster een nieuwe woonwijk te maken. Ook zijn we verantwoordelijk voor het ontwerp en herbestemming van de paviljoens.

In het Masterplan is de herbestemming van het monument én de nieuwbouw van appartementen en zorggebouwen opgenomen, waarmee we de hele locatie in het vizier hebben gehad.

De zorggebouwen zijn inmiddels opgeleverd om het hoofdgebouw leeg te krijgen. 

Wat vind je zelf bijzonder aan Vincentius Udenhout?
Ik heb een voorliefde voor het ontwikkelen van projecten in een dorpsgemeenschap. Uniek aan Vincentius is de locatie; een zorgterrein met een op het terrein wonende zorggemeenschap. Het bijzondere is dat het dorp vergroeit is met de zorginstelling en Vincentius daardoor ook echt onderdeel van de dorpsgemeenschap is geworden.

Zou je er zelf straks willen wonen?
Nee, maar alleen omdat ik zelf zo mooi woon. Maar ik prefereer het boven de gemiddelde nieuwbouwlocatie vanwege het aanwezige groen, de sfeer en historie krijg je er gratis bij.