Skip to main content

Belangrijke vervolgstap richting herbestemming Huize Vincentius

Op 20 december hebben Nico de Bont, BOEi en de Gemeente Tilburg een belangrijke vervolgstap gezet richting herbestemming van het rijksmonument Huize Vincentius. De herbestemming tot woningen is hierdoor weer een stap dichterbij. Er werd een zogenaamde ‘anterieure overeenkomst’ getekend, om tot de realisatie van het project te komen. Het streven is om in de 2e helft van 2023 met de eerste fase van de restauratie en nieuwbouw van start gaan. Eind 2026 moeten de 93 woningen gerealiseerd zijn. 

Bas van der Pol, Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling: “Deze herontwikkeling zorgt voor het behoud van een gebouw dat al bijna 100 jaar sfeerbepalend is voor Udenhout. Het behouden van dit prachtige cultureel erfgoed voelt als een gezamenlijke wens die uitkomt. Ook voor de vele toekomstige bewoners die hier na de renovatie en nieuwbouw weer een fijne woonplek gaan vinden. De ontwikkelende partijen hebben hiermee een complexe puzzel weten te leggen. Want herontwikkeling van een rijksmonument brengt altijd extra uitdagingen met zich mee”.   

Lees verder (link naar persbericht https://www.tilburg.nl/nieuws/item/belangrijke-vervolgstap-herbestemming-huize-vincentius/)