Skip to main content

Graag stellen wij de mensen achter het project Huize Vincentius aan u voor. Projectontwikkelaar Sebastiaan Selders bijt het spits af.

Kun je je kort voorstellen?
Ik ben Sebastiaan Selders, 48 jaar. Ik ben al 22 jaar als projectontwikkelaar en ontwikkelingsmanager actief in de woningbouw en ben gespecialiseerd in renovatie en herbestemming van bestaand en/of monumentaal vastgoed. Sinds 2009 doe ik dat op freelance basis voor verschillende opdrachtgevers, zoals ontwikkelaars, aannemers en woningcorporaties.

Wat is je betrokkenheid bij het project en wat is je toegevoegde waarde?
Begin 2020 ben ik door Nico de Bont en BOEi ingeschakeld als verantwoordelijke voor het gehele (her)ontwikkelingstraject van Vincentius. Wat ik in alle bescheidenheid als mijn toegevoegde waarde zie, is dat ik in staat ben om te komen tot een haalbaar èn prachtig plan dat voldoet aan alle eisen die gesteld worden. Natuurlijk ook met in acht name van alle randvoorwaarden die tegenwoordig kleven aan het ontwikkelen van een grootschalig project als dit.

Dat is waarom ik mijn werk zo leuk vind: het veranderen van een bestaande situatie naar iets anders, waar ik later met trots doorheen kan lopen omdat het zo mooi geworden is.

Wat vind je zelf bijzonder aan Vincentius Udenhout?
Vincentius is een bijzonder plan vanwege de uitstraling: het strenge gebouw met zijn grote watertoren en de verschillende aangebouwde vleugels doen heel massief aan. Die massaliteit van het gebouw gaan we transformeren naar een gebouwcomplex met een menselijke maat en een groenere en vriendelijkere uitstraling. Tel daarbij op dat we heel bijzondere woningen in het monument en de vleugels gaan maken. Veel gaver wordt het niet, zeker niet als je ziet dat we de ontwerpen van de nieuwbouw zo mooi hebben aangesloten bij de bestaande panden.

Zou je er zelf straks willen wonen?
Dat zie ik wel voor me, om met mijn gezin in Vincentius te gaan wonen. In een van de woningen in de vleugels van het monument met een hele diepe tuin.