Skip to main content

Het laatste verhaal van Wim Verbunt vertelt over de zomer- en andere vakanties op Huize Vincentius. Wim was coördinator van de afdeling vrijetijdsbesteding tot 2001, de afdeling die tot en met 1992 ook de vakantieprogramma’s organiseerde voor bewoners.

Wim vertelt: “Tot 1988 gingen sommige bewoners van Vincentius naar de Jozefschool en tot 1992 naar de Mariaschool, beiden op het terrein van Vincentius. Tijdens de reguliere schoolvakanties waren deze scholen gesloten en bleven de leerlingen thuis. Vooral de grote (zomer)vakantie werd door de afdeling vrijetijdsbesteding aangegrepen om een vijf tot zes weken durend programma te bieden in samenwerking met de woongroepen en dagbesteding. Er waren thema weken zoals ‘Indianenkamp’ met overnachting in echte tipi’s in de tuin van de rector.

Themaweek 1981

Themaweek 1981

Er was ook een keer een wildwateractiviteit in het zwembad gepland. Helaas die dag ging de bodem stuk en toen hebben we de plaatselijke brandweer ingeschakeld voor spuitvoetbal. Dat was in de zomer een geslaagde activiteit. Andere jaren hadden het ‘Televisie thema’ met Rad van Fortuin en het thema ‘boeren’ en thema ‘sprookjes’.Na 1992 gingen de bewoners niet meer naar de scholen en daarmee waren zowel de als vakantieprogramma’s verleden tijd. Er werden nog wel busreizen naar Apenheul, Ouwehands Dierenpark en het Dolfinarium gepland. Weer later gingen de woongroepen op eigen gelegenheid naar zee of de dierentuin. De afdeling vrijetijdsbesteding faciliteerde in het vervoer. ”

Western Thema vakantie 1994

Olympische spelen 1996